Gå direkt till sidans innehåll

Järfälla kommun förlänger trygghetssatsning

Avarn Security och Emma Feldman framför kommunhuset

Patrik Hagman och Emma Feldman träffas smittsäkert med väktare och ordningsvakter framför kommunhuset.

Den lyckade satsningen med ambulerande väktare och trygghetsnummer förlängs till årsskiftet. – De patrullerande väktarna har bidragit att öka tryggheten i hela Järfälla, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Järfälla kommun har sedan 2018 anlitat ordningsvakter för att stärka tryggheten i Jakobsbergs centrum. Som en ytterligare insats för att öka tryggheten i hela kommunen anlitades ambulerande väktare i höstas. Det lyckade resultatet har gjort att kontraktet med Avarn Security har förlängts till årsskiftet.

Fyra väktare fördelade på två bilar rör sig runt i kommunen under söndagar till torsdagar klockan 16–00 samt fredagar till lördagar klockan 16–02.Två till fyra ordningsvakter patrullerar samtidigt i Jakobsbergs centrum med ansvar för att upprätthålla ordningen.

Väktarna bidrar till ökad trygghet genom närvaro, rapportering samt agerande på samtal till trygghetsnumret. Trygghetsnumret är till för alla i Järfälla som känner otrygghet. Numret är 010-210 94 44 och är öppet under den tid väktarna är i tjänst.

– Vår målsättning är att alla i Järfälla ska känna sig trygga oavsett tid och plats. De patrullerande väktarna har bidragit att öka tryggheten i hela Järfälla och det är självklart något vi vill fortsätta med. Arbetet med väktare och ordningsvakter är en del av den större trygghetssatsning som genomförts i Järfälla under de senaste åren och jag är glad över att vi tillsammans med Avarn fortsätter trygghetsarbetet, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

– Vi på Avarn Security är oerhört stolta över att få vara en del i att bidra till ett tryggare Järfälla. Våra väktare och ordningsvakter möts dagligen av glada tillrop från både invånare och näringsidkare. Det känns fantastiskt och visar att de behövs och att de gör skillnad. Vi ser nu fram emot att utveckla uppdraget vidare i nära samverkan med Järfälla kommun, säger Patrik Hagman, driftchef, Avarn Security.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp