Innehåll

Järfälla kommun förstärker trygghetssatsning med ytterligare ordningsvakter

Antalet ordningsvakter i centrala Jakobsberg fördubblas till fyra efter gott resultat.

Järfälla kommun har sedan 2018 anlitat ordningsvakter för att stärka tryggheten i centrala Jakobsberg. De positiva effekterna gör att insatsen nu förstärks med ytterligare två ordningsvakter.

Våra ordningsvakter kommer att röra sig i Jakobsberg eftermiddagar och kvällar alla dagar i veckan. Sedan tidigare har Järfälla kommun också anlitat mobila väktare som rör sig i hela kommunen eftermiddagar, kvällar och nätter.

Ordningsvakter har ökade befogenheter jämfört med väktare. De har bland annat rättighet att avvisa och avlägsna personer som stör den allmänna ordningen samt omhänderta berusade personer som inte kan ta hand som sig själva.

– Alla ska kunna känna sig trygga i Järfälla kommun oavsett tid och plats. Därför har vi under de senaste åren avsatt stora resurser på bland annat ordningsvakter, väktare och trygghetskameror. Polisens trygghetsmätning visar att resultatet går åt rätt håll men vi har en hel del arbete kvar att göra för att öka tryggheten ytterligare. Vi kan tydligt peka på att just satsningen med ordningsvakter, väktare och trygghetsnumret har bidragit till det förbättrade resultatet och därför är jag glad att vi nu kan utöka satsningen ytterligare, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp