Innehåll

Järfälla kommun lanserar arkitekturpolicy för ett hållbart och varierat byggande

Hur säkerställer vi en hållbar och varierad byggnation i Järfälla? Den nya arkitekturpolicyn är ett verktyg som hjälper alla att bygga berörande, brukbart och beständigt.

När det byggs nytt är det viktigt att människan sätts i centrum och att det skapas mervärden för alla som lever, bor och verkar i Järfälla. Arkitekturpolicyn ska säkerställa att det genomförs genom devi­sen berörande, brukbart och beständigt.

– Järfälla har och kommer att stå inför en expansiv utveckling. Goda städer, byggnader och platser är ett lagarbete mellan många - kommunen, byggaktörer, fastighetsägare, näringsliv och invånare, och arkitekturpolicyn har tagits fram för att ge en samlad syn på hur arkitektur-, stadsbyggnads- och gestaltningsfrågor ska hanteras inom kommunen, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande.

Arkitekturpolicyn innehåller målsättningar för all arkitektur, oavsett om det är kommunen som bygger eller inte.

– Vi behöver använda den kompetens som arkitekter har i dag på ett bättre sätt och detta innebär att det blir mer intressant byggnation med estetik och goda livsmiljöer, säger Lennart Nilsson (KD), kommunalråd i
Järfälla kommun.

Ta del av arkitekturpolicyn

Läs arkitekturpolicyn här (pdf) Pdf, 9.3 MB.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp