Gå direkt till sidans innehåll

2020-05-19

Järfälla kommun nominerade i internationell arkitekttävling för barn

Nomineringen syftar till Järfällas arbete med barn och arkitektur 2017-2019.

Priset utlyses vart tredje år och arrangeras av det internationella nätverket UIA Architecture & Children Work Programme. Det är för att hedra personer, skolor och institutioner som arbetar med barn och arkitektur - att barn och unga ska lära sig mer om vår byggda miljö.

Sveriges Arkitekter ansvarar för Golden Cubes Awards i Sverige och utser den jury som nominerar de svenska förslagen som kommer in.

Järfälla kultur har sedan flera år ett pågående arbete med barn och arkitektur. Det nominerade bidraget handlar om åren 2017-2019 och visar den bredd arbetet haft, med flera aktiviteter. Bland annat arkitekturkurser i skolan och på fritiden men också lovverksamhet, som kojbyggarkollo. Arbetet har skett med stöd från Kulturrådet och från lokala sponsorer och i samarbete med ArkDes, Sveriges nationella center för arkitektur och design.

– Det är både roligt och spännande att Järfälla har blivit nominerade. Det känns extra betydelsefullt att det handlar om verksamhet för barn och unga, säger Agneta Danielsson kulturchef på Järfälla kultur.

Alla nomineringar från 25 länder har samlats in digitalt. Ett jurymöte är planerat nu till hösten. Priserna delas ut i juli 2021

Upp