Gå direkt till sidans innehåll

Järfällas äldreboenden erbjuder videosamtal

Det rådande besöksförbudet på äldreboenden försvårar för de äldre att hålla kontakten med sina närstående. Från och med vecka 17 erbjuder därför alla äldreboenden möjligheten att ringa videosamtal.

Arbetet är i en uppstartsfas. I dagsläget har alla äldreboenden fått surfplattor, och på sikt ska varje avdelning ha en egen surfplatta. Nu introduceras personalen i hur de ska använda tekniken, och det har även tagits fram manualer för närstående hur ett videosamtal går till.

- Vi är så otroligt glada över den här möjligheten och tacksamma för personalens hjälp. Det har varit fantastiskt att facetima med min mamma, även om hon inte hör så bra. Det har varit skönt för henne att bara få se mitt ansikte, säger Annika vars mamma Eva bor på Lönnens äldreboende.

Så ringer du ett videosamtal

För att kunna ringa ett videosamtal behöver du som är närstående ha en app installerad på din telefon eller surfplatta. I dagsläget finns Facetime på alla surfplattor hos kommunens äldreboenden, och andra appar är på gång.

  • Du som är närstående ringer till avdelningens fasta telefon och ber att få boka tid för ett videosamtal.
  • Medarbetaren ringer upp dig på avtalad tid genom den app som ni kommit överens om.
  • Ring helst inte vid måltiderna eller sent på kvällen

Kontakt

Vid frågor eller synpunkter, hör av dig till servicecenter. Du får svar direkt eller blir hänvisad till rätt person.

Telefon: 08-580 285 00

E-post: kontakt@jarfalla.se

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp