Gå direkt till sidans innehåll

2019-04-10

Järfällas företagare nöjda med kommunens service

Järfällas företagare är allt nöjdare med kommunens service. Det visar den NKI-undersökning (nöjd kund-index) som genomförs varje år. I senaste mätningen ger företagarna kommunen betyget 74 på en 100-gradig skala, vilket är en ökning med 2 enheter från året innan.

– Jag är jätteglad över att vi förbättrar vårt resultat i Järfälla och kan konstatera att medarbetarna i kommunen har varit lyhörda för de behov företagen har. För mig är det otroligt viktigt att vi fortsätter att utveckla servicen till våra företagare och kommunens medarbetare gör ett bra jobb med det systematiska förbättringsarbetet. Jag är säker på att vi kommer att fortsätta att förbättra och på sikt ha ett företagsklimat i Sverigetoppen, säger Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

NKI-värde 74 är ett bra resultat som innebär att företagarna är nöjda med kommunens service. Det myndighetsområde som får bäst betyg är brandskydd, tätt följt av serveringstillstånd. Men det område som förbättrats mest sedan förra mätningen är miljötillsyn och livsmedelskontroll. Jenny Färm är miljöchef i Järfälla:

– Det här är jätteroligt för oss, och en fin bekräftelse. Det visar att vårt arbetssätt där vi prioriterar det personliga mötet, vilket också ger möjlighet till viss rådgivning i samband med tillsyn, är helt rätt.

Om undersökningen

Fakta: NKI-undersökningen genomförs varje år inom ramen för Stockholm Business Alliance och mäter kommunens service inom myndighetsområdena brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll och serveringstillstånd. Undersökningen mäter serviceområdena information, tillgänglighet, bemötande, kompetens, rättssäkerhet och effektivitet.

Järfällas resultat 2017 och 2018 inom respektive ärendeslag

Ärendeslag, Järfälla

NKI 2017

NKI 2018

Brandskydd

82

81

Bygglov

69

69

Markupplåtelse

71

65

Miljötillsyn

60

74

Livsmedelskontroll

72

77

Serveringstillstånd

92

79

Totalt

72

74

 

Läs mer om undersökningen av förtagsklimatet i Sverige på SKLs webbplats

Upp