Innehåll

Järfällas nya utflyktslekplatser

Välkommen på äventyr, mitt i Järfällas fina natur! Nu har våra nya utflyktslekplatser blivit invigda.

Kommunstyrelsens ordförande Emma Feldman (M) var med och invigde utflyktslekplatserna.

– Det här känns jättekul att få vara med om. Det ligger helt rätt i tiden att vara ute i naturen och kunna umgås över generationsgränser.

Den ena lekplatsen hittar du i en granskog vid Sandvik, och den andra vid en solig ekbacke i Slammertorp.

– Vi har anlagt två stycken platser med lite olika karaktär. Vi har jobbat efter ett koncept från Länsstyrelsen som heter "Ut och lek". Syftet är att få barn och unga till Järfällas reservatskogar för både rörelse och upptäckter. Vi vill stimulera till lek utomhus, öka intresset för naturen och i förlängningen en hållbar samhällsutveckling, säger Järfälla kommuns projektledare Dan Hellström.

Lekplatserna består bland annat av kluriga djurfigurer att spana efter, balansbanor, fågel- och fladdermusholkar samt fina bänkar att fika på.

Så hittar du till lekplatserna

Sandvik, Viksjö:

Från Sandvikskolan/Penselgränd kan du korsa bilvägen (Hummelmoravägen) till en promenadväg i skogen. Fortsätt på promenadvägen några hundra meter så kommer du till lekplatsen.

Du kan även söka efter "Sandviksspårets utegym" i Google maps, vilket ligger alldeles bredvid lekplatsen.

Slammertorp, Kallhäll:

Utflyktslekplatsen ligger vid Slammertorp, med gångavstånd från Kallhäll station. Lekplatsen är utmärkt som "Utflyktspark Slammertorp" i Google maps.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp