Innehåll

Järfälla Tennissällskap och IFK Viksjö tilldelas hållbarhetspris

Genom nytänk inom belysning respektive fokus på inkludering har dessa två idrottsföreningar hjälpt till att skapa en mer hållbar kommun.

Järfällas hållbarhetspris delas sedan år 2020 ut i två kategorier: Miljö och social hållbarhet. I år vinner Järfälla Tennissällskap priset inom miljö och IFK Viksjö vinner pris inom social hållbarhet. Prisutdelningen var på Järfällas kommunfullmäktige den 29 november.

Det delades även ut ett hederspris till Susanne Agervret Strömbäck, kostkonsult på Järfälla kommun (avdelningen Kvalitet och utveckling, Barn- och ungdomsförvaltning).

Scrolla gärna ned på sidan för bilder och motiveringar.

Här kan du läsa mer om Järfällas hållbarhetspris

Hållbarhetspris inom miljö: Järfälla Tennissällskap

Motivering: "Järfälla Tennissällskap prisas tack vare sin energieffektiviseringsresa. De vågar prova nytt och utvecklar nya sätt att minska energiförbrukningen. De har bytt ut till LED-belysning med rörelsedetektorer och har nytt uppvärmningssystem i form av luft- luftvärmepumpar som är energieffektiva och styrs via wifi, nästa steg under övervägande är installation av solceller. Åtgärderna medför möjlighet att både utöka och höja kvaliteten i verksamheten. Tennissällskapets energieffektiviseringsresa är ett gott exempel för
andra sportanläggningar och mindre företag."

Tomas Lindström från Järfälla Tennissällskap med prischeck på 11 900 kronor.

Tomas Lindström från Järfälla Tennissällskap tar emot årets hållbarhetspris inom miljö.

Hållbarhetspris inom social hållbarhet: IFK Viksjö

Motivering: "IFK Viksjö prisas för sitt stora engagemang att inkludera alla i fotbollens värld utifrån individens egna behov. Genom att ge flera barn och unga möjligheten att aktivt delta i en lagsport stärker föreningen den sociala hållbarheten i hela kommunen och inte endast i sitt närområde. Föreningen har även stor potential till utveckling då de startade sin parafotboll under 2021 och har redan växt till en av Stockholms största."

Mattias Lindström, IFK Viksjö.

Mattias Lindström från IFK Viksjö tar emot årets hållbarhetspris inom social hållbarhet.

Hederspris inom miljö: Susanne Agervret Strömbäck, kostkonsult på Järfälla kommun.

Motivering: "Susanne prisas för sitt driv och engagemang för att barn och unga i Järfällas verksamheter ska äta hållbart. Hon arbetar som kostkonsult på Järfälla kommun och ser till helheten med hållbar mat genom att sammanväga ekonomiska aspekter med ekologiska livsmedel, lågt koldioxidutsläpp per/måltid och matsvinn."

Susanne Agervret Strömbäck, kostkonsult på Järfälla kommun.

Susanne Agervret Strömbäck, kostkonsult på Järfälla kommun, tilldelades ett hederspris inom miljö.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp