Innehåll

Järfälla utökar arbetet med ordningsvakter

– Polisens bedömning av ordningsläget vid torget på Söderhöjden och i Viksjö centrum gör att vi nu satsar på ordningsvakter, säger Eva Ullberg (S).
Insatsen med ordningsvakter på de här platserna startar den 1 februari.

– I vår samhällsoffensiv för trygghet ingår det att vi både ska ha ett effektivt brottsbekämpande arbete i nära samarbete med Polisen, och ett kraftfullt förebyggande arbete. Polisens bedömning av ordningsläget i Viksjö centrum och runt torget på Söderhöjden motiverar ytterligare insatser och därför satsar vi på ordningsvakter. Vi kombinerar fler ordningsvakter på gator och torg med satsningar på skolan, på fritidsaktiviteter och för att fler ska ha ett jobb att gå till, säger Eva Ullberg (S) kommunstyrelsens ordförande.

Det förebyggande trygghetsarbetet som kommunen bedriver består av flera olika typer av insatser med bland annat fältassistenter och mobila väktare.

– Jag är glad över att det nu öppnas upp för fler riktade insatser från kommunen för att öka tryggheten när både Viksjö och Söderhöjden klassas som LOV 3-områden. Lov 3 innebär att kommunen nu får möjligheten att göra insatser med ordningsvakter. Dessutom utreder vi om det finns behov av att fler områden får samma möjligheter, säger Aphram Melki (C) kommunalråd.

Samverkan med Polisen

Kommunen har en viktig uppgift i det förebyggande arbetet i som stor utsträckning sker i dialog med Polisen.

– Vi ser att ordningsvakter är ett bra komplement till Polisen när det gäller ordningshållning. En god samverkan med både Järfälla kommun och ordningsvakterna är av stor vikt för oss och för lägesbilden vid dessa platser, säger lokalpolisområdeschef Torgny Söderberg.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp