Innehåll

”Jätteroligt att vårt arbete uppmärksammas”

Ledningscentral - Checkpoint Barkarby

Hjärtat i Barkarbys logistiklösning - Checkpoint Barkarby

Vad har Wiklunds och Fisk- och skaldjursbilen gemensamt? Jo, de har utsetts till Årets företagare respektive Årets unga företagare. De är också rörande överens om att Järfälla är ett toppenställe att driva företag på. Hurra och grattis till Tommi, Curt, Mikael och Simon!

Årets företagare är en utmärkelse som delas ut av Järfälla kommun och Företagarna. Det är ett hederstecken för ett företag som har visat prov på att vara särskilt kreativ och företagsam och som fungerar som en förebild för andra. Som Wiklunds.

”Jätteglada och stolta”

Wiklunds, med totalt 250 anställda, hjälper markexploatörer, byggherrar och fastighetsägare med logistiklösningar. De fraktar gods och material till och från olika områden och hanterar returer och avfallsspill. De ser till att ta kontroll över flödena helt enkelt, vilket de också har gjort i en logistiklösning i världsklass med styrningen av byggtransporter till Barkarbystaden.

– Det ska gå att leva i staden samtidigt som den förändras, vi brinner för logistiska utmaningar. Ju mer komplext ett uppdrag är desto mer intressant är det, säger vd Tommi Pettersson och fortsätter:

– Vi är jätteglada och stolta över utmärkelsen. Vi har varit ett Järfällaföretag i över 40 år, att det arbete vi gör uppmärksammas känns så roligt.

”Ser företaget som en familj”

Årets unga företagare firar ännu inte några 40 år, men redan nästa år firar Mikael Mathessis och Simon Nader 10-årsjubileum. Till en början var det bara de två, idag har företaget Fisk- och skaldjursbilen 15 anställda runt om i Sverige.

Fisk- och skaldjursbilen på väg

Fisk- och skaldjursbilen på väg någonstans i Sverige

– Vi jobbar som glassbilen kan man säga. Skillnaden är att vi knackar dörr i radhus- och villaområden och erbjuder kvalitetsfisk och skaldjur, berättar Mikael Mathessis.

Och nu är ni Årets unga företagare!

– Ja, vi blev jätteglada! Det är ett kvitto på att det vi gör funkar, säger Simon Nader.

– Jag tror det handlar mycket om hur vi ser på och tar hand om personalen. Vi har alltid valt att se företaget som en enda stor familj, förklarar Mikael Mathessis.

Fisk- och skaldjursbilen utgår från Sundsvall, Leksand, Karlskrona och Stockholm med huvudlager i Veddesta.

– Som importör av fisk behöver du alltid stå redo, långtradarna kan dyka upp lite när som helst. Här i Järfälla får vi alltid till en smidig logistik, förklarar Simon Nader.

Är du nyfiken på och vill veta vilka som har utsetts till Årets företagare tidigare år, vilka kriterierna är och hur motiveringen för årets pristagare löd finns mer att läsa?

Invigning av Återbruket!

Fredagen 17 juni bjuder Wiklunds in till invigning av Återbruket, på Gullvivevägen 3 i Kallhäll 17 juni.

En central där överblivet byggmaterial – som uppstår i samband med byggprocesser – säljs vidare för att användas på nytt håll. Nyfiken på hur det funkar? Välkommen och titta!

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp