Innehåll

Kallhälls nya gångfartsområde

Färger, blommor, träd och möbler att sitta på. Nu har vi fräschat upp gångfartsområdet vid Källtorpsskolan. – Ett härligt lyft för alla som tar sig fram här. Vår förhoppning är att gatan ska upplevas som en smidig och trivsam del av vardagen, säger kommunstyrelsens ordförande Emma Feldman (M).

Vid Källtorpsskolan i centrala Kallhäll ligger gångfartsområdet på Lädersättravägen. Sträckan är en länk mellan Kallhälls centrum, Källtorpsskolan och södra Kallhäll vilket gör gångfartsområdet till en populär plats för de som går och cyklar.

– Vi ville skapa en attraktiv väg till skolan och centrum. Vi hoppas också att de som rör sig i området ska tycka att det är en trevlig plats att ta en paus på, säger trafikplanerare Joanna Saber.

Sträckan är på gångtrafikanternas villkor och ska inte uppmana till fordonstrafik, men det är fortfarande möjligt att nå skolans parkering. Den svängande körbanan tvingar ner fordonstrafikens hastighet för att säkerställa att gång- och cykeltrafikanter ska trivas på sträckan.

Gatans färger är valda för att matcha de intilliggande fastigheternas fasader och träden i området. För att öka trivseln ytterligare har träd och blommor planterats. Du kan även stanna till och ta en paus på några av möblerna som har placerats ut.

Kommunstyrelsens ordförande Emma Feldman som sitter på en av möblerna på den nya och färgglada gångfartsbanan.

Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Joanna Saber, trafikplanerare Järfälla kommun.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp