Gå direkt till sidans innehåll

Kultur och fritidsaktiviteter för unga öppnar upp igen

Från och med i måndags den 25 januari öppnade lokaler för kulturaktiviteter och inomhusträning för barn och unga födda 2005 eller senare. Även biblioteken öppnade upp från mindre ärenden den 26 januari.

Verksamheterna kan bedrivas under förutsättning att gällande rekommendationer, riktlinjer och lagstiftning kan upprätthållas oavsett om verksamheten bedrivs av kommunen eller genomförs av föreningar.

Kulturskolan

Kulturskolan har kursstart den 25 januari med begränsat antal platser anpassat till lokalernas storlek.

För elever födda 2005 eller senare sker undervisningen fysiskt på plats i Kulturskolans lokaler. De första två veckorna kan se lite olika ut beroende på ämnenas särart. För elever födda 2004 eller tidigare startar alla undervisning digitalt. Undantag görs för äldre elever med särskilda behov där elever inte kan delta digitalt. Berörd lärare har dialog med elev och vårdnadshavare samt stämmer av med sin enhetschef. Eventuella föreställningar och evenemang sker endast i digital form.

Läs mer om Kulturskolan här

Fritid

Samtliga utomhusanläggningar för idrott är öppna för skolor, spontanidrott och organiserad föreningsledd träning i mindre grupper. Aktiviteter utomhus uppmuntras för både barn och vuxna. Omklädningsrummen i utomhusanläggningarna är fortsatt stängda.

Idrottsanläggningarna inomhus öppnades från och med den 25 januari för skolor och organiserad föreningsledd verksamhet i mindre grupper för barn och ungdomar födda 2005 och senare. Omklädningsrummen är fortsatt stängda.

Allmänhetens åkning är under perioden inställd.

Alla lokaler som hyrs ut av kultur- och fritidsförvaltningen kommer därför att skyltas upp med information om antal tillåtna besökare som kan vara i lokalen samtidigt.

Biblioteken

Biblioteken är öppna till 5 februari för återlämning och hämtning av reserverade böcker enligt principen: en ut – en in. Under denna period är inte biblioteken en studie- eller mötesplats.

Läs mer på Biblioteken i Järfällas webbplats

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp