Innehåll

Låna utrustning på Sportoteket

Saknar du skidor men är sugen att ge dig ut i spåren? Hos Sportoteket i Järfälla kan du låna utrustning för att åka till exempel längdskidor, skridskor eller snowboard.

Sportoteket i Järfälla fungerar på liknande sätt som biblioteken fast med begagnade sport- och fritidsprylar till utlåning. Projektet handlar om återanvändning av bra grejer till ett gott syfte - att alla ska kunna prova på olika idrotter oberoende av ekonomi. Utrustningenen lånas i perioder om två veckor.

Vill du skänka utrustning?

Har du sportartiklar som du vill bli av med, lämna gärna in dem till Sportoteket. Det kan vara allt ifrån skridskor, hockeyklubbor och skidor till fotbollsskor, tennisrack och ridhjälmar. Just nu är det stor efterfrågan på skidor, pjäxor, stavar, skridskor och hjälmar.

Arbetsmarknadsenheten rustar upp de saker som behöver fixas innan de lånas ut.

Läs mer om Sportoteket här

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp