Gå direkt till sidans innehåll

Lansering av sverigefinsk träffpunkt i Järfälla den 30 april

I samband med valborg inviger Järfälla kommun, som ingår i ett finskt förvaltningsområde, sin första sverigefinska träffpunkt för alla åldersgrupper.

Syftet med träffpunkten är att genom social samvaro och under trivsamma former skydda, främja och utveckla, samt synliggöra det finska språket och den finska kulturen.

Invigning med musik och sång

Invigningen sker under valborgsdagen mellan klockan 14.00-15.30 på Café Valvet i Jakobsberg (Ynglingavägen 5 B) och kombineras med typiskt finskt valborgsmässofirande samt firande av vårens ankomst. Musik med gitarristen Harri Ihanus, allsång, valborgspyssel för barnasinnade och typiskt finskt valborgsfika i en festlig stämning utlovas.

Tvåspråkigt möte för alla åldrar

Träffpunktens aktiviteter är kostnadsfria och helt tvåspråkiga, så alla intresserade av det finska språket är välkomna, oavsett språknivå. Träffpunkten riktar sig till alla åldersgrupper och det kommer finnas aktiviteter för alla, alltifrån små barn till seniorer. Deltagarna kommer själva också ha möjlighet att påverka aktiviteterna och upplägget av träffpunkten. Platserna kommer att variera runtom i kommunen, för att för att möjliggöra att så många som möjligt kan och vill medverka.

Fler tillfällen i maj och juli

Kommunen erbjuder ett träffpunktstillfälle per månad med uppehåll under juni månad. Tillfället efter lanseringen och det finska valborgsfirandet är den 28 maj, då vi uppmärksammar mors dag med musik, dikter och tårta. Den som vill kan berätta om varför just ens mamma är/var världens bästa. Alla mödrar får en varsin ros. Den 8 juli åker vi på gemensam utflykt till Stockholms stadsmuseum för att se på utställningen om nationella minoriteter "Vems är du?". Vi bjuder på SL-biljett samt glass.

För mer information, kontakta samordnaren för finskt förvaltningsområde Sandra Häggström på nationellminoritet@jarfalla.se

Färgglada ballonger

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp