Gå direkt till sidans innehåll

Majoriteten av personalen inom vård och omsorg är nu vaccinerad

Många medarbetare på kommunens äldreboenden, inom hemtjänsten och övrig omsorgsverksamhet har nu fått vaccin mot covid-19. Provisoriska vaccinationscentraler har satts upp på Viksjöträffen och i Järfälla gymnasiums idrottshall.

Personal inom vård och omsorg arbetar nära sköra äldre och riskgrupper och ingår därför i en prioriterad grupp som får erbjudande om vaccination tidigt. Vaccination är helt frivillig, men merparten av kommunens anställda inom vård och omsorg har valt att vaccinera sig.

Genomförandet har gått bra, mycket tack vare samverkan mellan flera förvaltningar. På plats har bland annat trygghetsvärdar, fritidsledare, medarbetare på Järfälla gymnasium och medarbetare från socialförvaltningen jobbat för att vaccineringen ska kunna ske på ett säkert sätt.

Nästa vecka genomförs den sista vaccinationsdagen av den första dosen vaccin (av totalt två) för personal inom vård och omsorg, då i Kallhäll. Personal inom vård och omsorg som vill vaccinera sig då ska vända sig till sin chef för att få en tidsbokningslänk.

Region Stockholm ansvarar för vaccineringen. Om du har allmänna frågor om vaccinering så ska du vända dig till 1177 Vårdguiden:

Webbplats 1177 Vårdguiden

Telefonnummer: 1177


Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp