Innehåll

Markanvisning till Winge Byggnads för expansion i Järfälla

Järfällaföretaget Winge Byggnads AB får en markanvisning för en kontorsbyggnad i Kallhäll med syfte att expandera sin verksamhet i Järfälla.

Flygbild över den aktuella fastigheten intill Kallhälls trafikplats.

Flygbild över den aktuella fastigheten intill Kallhälls trafikplats.

Järfälla kommun arbetar målmedvetet med att förbättra företagsklimatet i kommunen och har de senaste åren klättrat i SKR:s ranking över kommunernas service till företagen. Att ge företag möjlighet att expandera sina verksamheter lokalt är ett annat sätt att förbättra företagsklimatet, men också ett sätt att skapa fler arbetstillfällen i Järfälla.

– Ett bra företagsklimat är grunden till att bygga vår kommun stark. Att små och mellanstora företag ges möjlighet att etablera, utveckla och expandera sin verksamhet på en plats med bra service och god infrastruktur som här i Järfälla känns väldigt bra. Det ger positiva effekter för hela kommunen i form av exempelvis fler arbetstillfällen, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Winge Byggnads AB är ett lokalt företag som startades 1969. Idag finns verksamheten i västra Jakobsberg, men för att kunna expandera behöver bolaget etablera sig på en ny plats, varför man fört en dialog med Järfälla kommun. Etableringen i Kallhäll bedöms omfatta cirka 70 arbetsplatser, varav cirka 25 är ett tillskott i Järfälla.

– Vi har under många år varit verksamma i Järfälla och uppskattar det företagsklimat och samarbete som finns i kommunen. Det är därför extra roligt att Järfälla kommun nu möjliggör vår fortsatta expansion i det som blivit vår hemkommun,säger Martin Windolf, VD Winge Byggnads AB.

Den aktuella fastigheten ligger i ett perfekt läge strax söder om Kallhälls trafikplats med anslutning till E18, på mark som i kommunens översiktsplan pekats ut för verksamhet.

Mer information

Beslut om markanvisning togs av kommunstyrelsen i Järfälla den 2 maj. Hela ärendet från kommunstyrelsen den 2 maj går att läsa här.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp