Innehåll

Med anledning av upplevt hot mot kommunen

På onsdagsmorgonen uppmärksammar personal i Järfällas kommunhus ett grönt sopkärl med silvertejp runt utanför entrén. Reception och närliggande lokaler evakueras omgående. Händelsen rapporteras till polisen som agerar omedelbart och snabbt är på plats.

En stund efter att kärlet upptäcks utanför kommunhuset kontaktar en kommuninvånare kommunens servicecenter med ett mejl och meddelar att han är missnöjd med kommunens sophantering och därför har ställt sitt fulla sopkärl utanför kommunhuset. Med denna information vågar polisen kontrollera kärlet och kan då konstatera att det mycket riktigt innehåller sopor och att det är märkt med en adressetikett till samma person.

Hur kommun och polis agerar

De senaste åren har flera bombhot riktats mot kommuner. 2020 träffades kommunens lokaler av flera skott i en skjutning i centrala Jakobsberg. Sveriges kommuner hanterar just nu även en hotbild kopplad till den desinformationskampanj som bedrivs mot socialtjänsten.

Personal i kommunhuset upplevde situationen på morgonen som hotfull och mycket obehaglig. Kommunen ser mycket allvarligt på händelsen som är polisanmäld.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp