Gå direkt till sidans innehåll

2020-06-04

Micael Lis och Cecilia Lis årets företagare 2020

Micael och Cecilia Lis tilldelas diplom av Emma Feldman

Micael och Cecilia Lis sätter Järfälla på kartan genom sitt företag Skycon Mechanical Access.

Micael och Cecilia Lis utses till årets företagare 2020. Årets företagare är ett hederstecken till en enskild företagare som under året utfört en prestation som med hänsyn till förutsättningar och omständigheter framstår som en berömvärd förebild för företagare och samhället i övrigt. Utmärkelsen är ett årligen återkommande samarbete mellan Företagarna och Järfälla kommun.

- Jag är väldigt tacksam över alla våra fantastiska företag i kommunen som bidrar med tillväxt och arbetstillfällen till Järfälla och det är fantastiskt kul att få prisa någon som utmärkt sig extra under förra året. Micael och Cecilia verkar i det tysta men har genom åren byggt ett stabilt familjeföretag som visar att entreprenörskap från Järfälla kan erövra världsmarknaden, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Motivering

Micael och Cecilia Lis startade 1989 företaget Skycon Mechanical Access som ritar, konstruerar, tillverkar och monterar fönsterputsanläggningar till de största kryssningsfartygen i världen och är världsledande inom sitt område. Fönsterputsanläggningarna rengör fönster utan att använda tvättmedel eller kemikalier. Micael och Cecilia Lis sätter genom sitt företag Järfälla på kartan i världen och visar att man kan driva ett familjeföretag med goda och sunda värderingar och samtidigt verka internationellt och vara i absolut framkant på världsmarknaden. Dessa kvalitéer och egenskaper gör att Micael och Cecilia Lis är ett föredöme och en inspiration för andra företagare.

Upp