Gå direkt till sidans innehåll

Minskad mängd bostadsinbrott i Järfälla kommun

Villor på Vinkelbacken i Jakobsberg.

Antalet inbrott har minskat med 12 procent i Järfälla kommun. Att många jobbar hemma är en av förklaringarna till nedgången.

Polisen har jämfört antal inbrott i polisregion Stockholm under perioden januari till maj mellan 2020 och 2021. Nästan samtliga kommuner kan uppvisa minskade antal inbrott. Inbrotten i Järfälla kommun har minskat med 12 % jämfört i år jämfört med 2020. Totalt var det 1997 inbrott i region Stockholm mot 1002 samma period i år.

– Det är positiva siffror och förklaringen kan bero på att fler arbetar hemifrån och är hemma mer samt att det är svårare för internationella stöldligor att resa in i landet, säger Margaretha Abacioglu, Kommunpolis

Försvåra för tjuvarna under sommaren

Se till att skydda hemmet under sommarmånaderna. Många är bortresta i längre perioder under sommaren vilket kan göra hemmet till lockande mål för inbrott. Brott i bostadsmiljön förebyggs bäst med hjälp av en väl fungerande grannsamverkan. Då samarbetar du och dina grannar med polisen.

Polisens tips för ett inbrottssäkert hem under semestern:

  • Meddela grannar att du kommer vara bortrest.
  • Be någon ta hand om din post så inte brevlådan blir överfull.
  • Ha timer på lampor och radio som går igång vid olika tidpunkter.
  • Undvik att tala om på sociala medier, blogg eller telefonsvararen att du är bortrest.

Du som bor i villa och radhus kan be någon:

  • klippa gräsmattan,
  • hänga sin tvätt på din torkställning,
  • slänga sopor i din soptunna och parkera sin bil på din uppfart ibland.

Grannsamverkan för att minska brottsrisken - polisen.se

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp