Innehåll

Möt Järfällas viktiga vikarier

Pandemin har varit utmanande på många sätt. Några som har hjälpt Järfällaborna att få vardagen att fungera är vikarierna Kazim, Michel och Arina från Järfällas vikariepool.

Järfälla kommuns vikariepool för våra för- och grundskolor heter Bemanningstjänst. Här arbetar barnskötare, elevassistenter och köksbiträden/kockar. Medarbetarna som arbetar i Bemanningstjänst utgör en viktig funktion då de ersätter ordinarie personal vid frånvaro och får verksamheterna att fungera. Under pandemin har medarbetarnas insats varit ovärderlig på många av Järfällas för- och grundskolor. Bemanningstjänst med förskolor och skolor vill tacka och uppmärksamma våra medarbetare för deras fantastiska insatser.

Här kan du läsa om tre medarbetare i bemanningstjänst och deras upplevelser av att jobba i Järfälla.

Kazim, barnskötare

"Jag arbetar som barnskötare för att jag tycker om att arbeta med barn. Det är något jag gjort tidigare och trivs väldigt bra med. I framtiden vill jag utbilda mig inom barnomsorg.

En vanlig arbetsdag äter vi frukost innan vi går ut ett tag. Sedan leker vi inne innan lunchen. Därefter blir det vila, någon lugnare aktivitet, mellanmål och så avslutar vi utomhus.

Det är så roligt att arbeta med olika barn i olika åldrar. Tiden går fort på jobbet och jag trivs väldigt bra med mina kollegor.

Utmaningen med att vara vikarie är om man inte får något arbetspass, men så länge man får arbeta kan jag inte komma på några nackdelar med detta arbete."
Michel, elevassistent

"Ända sen jag var barn har jag velat arbeta som elevassistent. Som äldre har jag varit barnvakt och även arbetat som fotbollstränare. Det är kul att följa elevernas utveckling.

Jag hjälper läraren i klassrummet med uppgifter och är aktiv med barnen genom att till exempel spela fotboll på rasterna. På eftermiddagen har vi fritidsverksamhet med olika aktiviteter och mellanmål.

I början kan det vara en utmaning att ta plats och lära känna barnen. Barnen testar en, det är viktigt att ha bra tålamod, vilket jag har. Det bästa med arbetet är att se elevernas glädje och i framtiden vill jag utbilda mig till fritidspedagog."
Arina, köksbiträde

"Jag arbetar mycket i Skälbyskolans kök. Här trivs jag bra tillsammans med väldigt trevliga personer. Jag gör sallad, fixar i matsalen och serverar mat till treorna som inte äter i matsalen. Det blir även mycket disk och städning.

Det bästa är att få arbeta i just köket och att träffa barnen. Jag tycker om att vi hjälps vi åt väldigt mycket på arbetsplatsen.

I framtiden vill jag bli kokerska och bli bättre på att laga svensk mat."

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp