Gå direkt till sidans innehåll

Nu är Järfällas nya blomster­program igång

Nyligen planterades vårblommor som ett första steg i det nya blomster­programmet. Efter det kommer alltså nya blommor till både sommaren och till hösten.

– Äntligen är våren här och alla Järfällabor får nu börja njuta av kommunens härliga planteringar och parker, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande.

Järfälla kommuns blomsterprogram för 2021 invigdes genom att plantera storblommiga penséer i vinrött, orange och gult samt rosa tusenskönor. I närliggande urnor blandas även de storblommiga penséerna med rosa förjätmigej. När sommarfloret planteras ut kommer urnorna planteras med bland annat liljor, dahlior, solros och toppamarant. Valet av blommor har i år inspirerats av kommunens kulturhistoria med temat "slott och torp".

– En vacker och färgsprakande kommun i grönska är en kommun man trivs i. Den årliga planteringen är därför ett efterlängtat och välkommet inslag i Järfälla. Blommorna lockar dessutom till sig många trevliga fjärilar och pollinerare, säger Aphram Melki (C) ordförande i utskottet för miljö- och social hållbarhet.

Blomsterprogrammet planteras på olika ställen i Jakobsberg, Barkarby, Kallhäll, Viksjö och Görväln.

Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande.

Aphram Melki (C), ordförande i utskottet för miljö och social hållbarhet.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp