Innehåll

Nu grönskar det i centrala Jakobsberg

33 odlingslådor bokades upp på några timmar. Nu har odlingen påbörjats.
– Ett härligt exempel på Järfällabornas engagemang och gemenskap, säger kommunstyrelsens ordförande Emma Feldman (M).

Sedan 2018 har Järfälla kommun gett Järfällabor möjligheten att odla mitt på Stora torget i Barkarbystaden. Det framgångsrika konceptet finns nu även i Jakosberg.

I mitten av april öppnade vi upp för privatpersoner att anmäla sig. Inom bara ett par timmar var det fullbokat. Nu har odlingen påbörjats i de 33 stycken lådorna på Ynglingavägen vid Jakobsbergs pendeltågsstation.

– Det känns jätteroligt. Stadsodlingen kommer att bidra till en trivsam och aktiv centrummiljö, säger Emma Feldman.

Järfälla kommun ansvarar för pallkragarna, jorden och ser till så att det finns vatten i anslutning till odlingen. Själva odlingen med sådd, skötsel och omtanke står de deltagande Järfällaborna för.

Odlingen pågår till och med söndagen den 18 september.

Solrosor i Järfälla.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp