Innehåll

Nu öppnar cykelgaraget i Jakobsberg

Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande och Aphram Melki (C), ordförande i utskottet för miljö och social hållbarhet.

Ett enkelt och säkert parkeringsalternativ vid Jakobsbergs pendeltågsstation. Nu har Järfällas cyklister 56 nya platser att ställa cykeln på.

– En trygg och säker cykelförvaring är en förutsättning för att kunna cykla till stationen och sedan ta sig vidare till sin destination. Att enkelt kunna blippa sitt kort för att ta sig in ut ur cykelgaraget och att hela byggnaden är byggd med glasväggar bidrar också till ökad trygghet, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande.

Att göra cykeln till ett än mer attraktivt transportmedel är viktigt för Järfällas miljöarbete.

– Nu stärker vi infrastrukturen för cyklister ytterligare. Det ska bli enklare och lättare för Järfällaborna att välja cykeln framför bilen. Ett viktigt steg för att minska utsläppen och i längden klimatpåverkan, säger Aphram Melki (C), ordförande i utskottet för miljö och social hållbarhet.

"Vi vill att fler ska kunna ta cykeln"

Genom att skapa ett konto som du kopplar ett kort till får du tillgång till cykelgaraget. Kortet kan exempelvis vara ditt bankkort, ditt SL-kort eller något annat kort med blippfunktion. Därefter kan du på ett enkelt sätt blippa ditt kort och parkera din cykel.

Nyligen installerades en cykelvårdsstation och tio stycken cykelboxar i Jakobsberg att kunna lämna cykeln i. Till sommaren kommer cykelboxar att installeras vid Kallhäll och Barkarby station.

– Vi vill uppmuntra fler till att cykla och göra vardagen enklare för alla som pendlar vidare med pendeltåg eller buss och såklart för alla som arbetar i Järfällas centrala delar, säger Joanna Saber, trafikplanerare på Järfälla kommun.

Prova kostnadsfritt till den 30 juni

Det kommer att vara en månadskostnad för att använda cykelgaraget och cykelboxarna. Kommunfullmäktige kommer under våren att fatta ett beslut om priset. Men fram till den 30 juni har du möjlighet att prova på att parkera din cykel i garaget helt kostnadsfritt. Vill du sedan inte längre parkera i garaget och undvika att bli debiterad ska du säga upp ditt abonnemang senast den 29 juni.

Läs mer och skapa ett konto

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp