Innehåll

Drönarbild med vy över Barkarbystaden mot Barkarby station och centrum.

Vy över Barkarbystaden mot Barkarby station och centrum.

Nya drönarbilder visar Barkarbys utveckling

En ny stadsdel växer fram på det före detta flygfältet i Barkarby och i gamla Veddesta centrum. Här skapar vi en plats där människor, företag och organisationer kan leva och utvecklas tillsammans. Med hjälp av nya drönarbilder kan vi nu visa utvecklingen från ovan, samtidigt som livet nere i kvarteren pågår för fullt.

Barkarby är ett av norra Europas största och mest expansiva stadsutvecklingsområden. Här bygger vi 14 000 bostäder för 30 000 nya Järfällabor. Dessutom utvecklar vi tusentals nya kontorsarbetsplatser samt anläggningar och lokaler för handel, service, utbildning, idrott, hälsa och kultur. År 2026 kommer Barkarby vara en viktig knutpunkt i regionen som länkar sam­man Stockholm med Mälardalen på ett helt nytt sätt. Då kan du enkelt ta tunnelbanan, bussen, pendeltåget, regionaltåget eller fjärrtåget till och från Barkarby för att åka till jobbet eller hälsa på vänner och familj.

Utforska Barkarbystaden från ovan

Även om utvecklingen av Järfälla och Barkarbystaden är ett långsiktigt projekt, så har staden på det gamla flygfältet i Barkarby redan börjat ta form. Genom nya drönarbilder kan vi nu få en överblick av stadens utveckling från ovan och se både Bas Barkarby och Veddestabron på plats. Vi ser hur kvarteren, gatorna och torgen successivt växer fram och hur Barkarby redan idag har tusentals inflyttade Järfällabor som börjat fylla staden med liv.

Veddestabron mot Bas Barkarby

Vy över Veddestabron mot Barkarbystaden. I juni 2022 öppnade Veddestabron för trafik. Till vänster syns en lyftkran som arbetar med ett av rulltrappsschakten för tunnelbanestationen Barkarby, medan Trafikverket bygger den nya stationsentrén till höger om bron för pendel-, regional- och fjärrtåg. Om du fortsätter över bron och E18 kan du se Bas Barkarby till vänster, en plats för näringsliv, utbildning, kultur och idrott.

Barkarbystaden vy mot Säbysjön

Barkarbystaden vy mot Säbysjön. Här syns tydligt stadens utmärkande kvartersstruktur. Bara ett stenkast bort kan du njuta av Järvafältets naturreservat och Säbysjöns strövområden. Herrestaskolan, längst fram i bilden, var den första skolan i Sverige att byggas i trä och certifieras enligt Miljöbyggnad Guld.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp