Gå direkt till sidans innehåll

2020-09-23

Nya fräscha lokaler på Järfälla gymnasium

Nu har eleverna på El- och VVS-programmen flyttat till nya, upprustade lokaler, skolans matsal fått en helt ny look och en ny kökschef, och på flera håll syns nya möbler som främjar studiero eller social samvaro – här är alltid elevens behov i centrum.

I över ett års tid har renoveringen pågått och när höstterminen startade möttes eleverna på de praktiska programmen av nya ljusa lokaler med närhet till den övriga skolan på Mälarvägen 2.

- Eleverna på byggprogrammet har byggt inventarier till de praktiska klassrummen i V-huset och runda sittmöbler för uteplatsen. Vårt motto "Av elever, för elever" i praktiken, säger en nöjd Mariella Augustsson, rektor på Järfälla gymnasium.

Nyrenoverad restaurang och ny kökschef

I den nya matsalen har skolan skapat en inbjudande och tillgänglig plats som stöttar lärandet genom fantastisk mat i en lugn miljö.

Med en blandning av stolar utan golvskrap, lampskärmar som fångar upp ljud, en möblering med rum i rummet och estetik med gulddetaljer, oväntade former, varma färger och gröna växter så skapas en lugn atmosfär även mitt i lunchen. Dessutom har gymnasiet lyckats rekrytera en stjärnkock.

- Vår nya kökschef Micael Sandell lagar fantastisk mat. Vi ser att fler elever njuter av sin matupplevelse och det är glädjande, säger Mariella Augustsson.

Micael Sandell

Här lagas mat från grunden

Micael Sandell började som kökschef i augusti 2020. Här lagar han och hans köksteam runt 1200 portioner per dag. Hans köksfilosofi är enkel:

- Jag tror på att laga mat från grunden, gärna svensk husmanskost med en tvist. Här bakar vi även brödet själva.

- Det ger ringar på vattnet att eleverna får bra mat, de känner sig glada när de går härifrån, mätta och belåtna. De orkar mer helt enkelt, säger Micael Sandell.

Vilken är den godaste maten då? Gärna fisk. Ångad torsk med skirat smör, kokt potatis och äggsås är en favorit.

Läs mer om allt spännande som händer på Järfälla gymnasium på skolans webbplats

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp