Innehåll

Nya jobb när Samsung Service väljer Järfälla

Michael Andersson, vd och Benjamin Händel, servicetekniker från Samsung Service

Michael Andersson, vd och Benjamin Händel, servicetekniker från Samsung Service

När Samsung Service bestämde sig för att flytta verksamheten var valet enkelt: Järfälla och Kallhäll.
­– Läget är perfekt. Här är vi snabbt ute på E18 och E4 vilket är toppen för oss som har fältservice i hela Mälardalen, förklarar vd Michael Andersson som räknar med 80 nya arbetstillfällen i området.

Samsung Service hade hyrt lokaler i Upplands Väsby under många år när de bestämde sig för att satsa på egna lokaler.

– Vi var i kontakt med flera kommuner runtomkring och fick ett väldigt positivt gensvar från Järfälla kommun. Det kanske är fördomar som talar, men ibland blir det mycket byråkrati när man har med kommuner att göra. Här har det varit precis tvärtom, allt har gått som tåget, berättar Michael Andersson.

Ny satsning på recycling

Samsung Service är Samsungs märkesservice i Sverige. Anläggningen kommer bland annat att rymma administration och verkstad för mobiltelefoner, TV och vitvaror. Företaget har nämligen startat en recycling-verksamhet där man renoverar och säljer återvunna vitvaror.

– I stället för att skrota produkterna ser vi till att rekonditionera dem och sälja dem som bättre begagnade, berättar Michael Andersson.

80 nya arbetstillfällen

Järfälla kommun satsar hela tiden på att förbättra företagsklimatet i kommunen och det märks enligt Michael Andersson.

– Det är tydligt att man är mån om relationerna och vill föra en bra dialog, inte minst genom näringslivsträffarna som anordnas. Och det får mig som företagare att vilja bidra ännu mer.

Och visst bidrar företaget. Samsung Service räknar med att skapa 80 nya arbetstillfällen till en början och på sikt ännu fler, planen är att fortsätta växa de kommande åren.

”Ett superbra tillskott”

Kristian Barsom, exploateringsingenjör och projektledare i Järfälla kommun, ser fram emot att välkomna Samsung Service till Järfälla och Kallhäll.

– Det här är ett mycket positivt tillskott till området. Samsung Service är ett stort och välkänt varumärke vilket även kan locka andra företag hit.

Precis som Samsung Service har Winge Byggnads AB fått en direkt markanvisning för en kontorsbyggnad i området, tack vare löfte om 25 nya arbetstillfällen.

– Det här är ett område som växer och vi vet att både Samsung Service och Winges etablering tillför mycket. Det här känns verkligen toppen. De är båda öppna och taggade på att komma i gång, det här blir ett superbra tillskott till verksamhetsområdet och till Järfälla i helhet, säger Kristian Barsom.

Företagarna i fokus!

Vi i Järfälla kommun arbetar hela tiden med att förbättra företagsklimatet i kommunen och vår service till företagare och det har gett resultat. De senaste åren har vi klättrat i SKR:s ranking över kommunernas service till företagen.

Vill du veta mer om hur sammansättningen ser ut bland företagen i vår kommun och hur vi arbetar med dialogen till företagare i Järfälla är du välkommen att upptäcka mer.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp