Gå direkt till sidans innehåll

2020-05-12

Nya yrkesprogram i Järfälla hösten 2020

Järfälla kommun satsar på att trygga kompetensförsörjningen inom vård och omsorg samt förskola och fritidsverksamhet. Det är Lärcentrum, Järfälla kommuns vuxenutbildning som startar utbildningarna till undersköterska och barnskötare/elevassistent.

– Jag är väldigt glad över att vi nu startar igång de här utbildningarna. Inte minst corona-krisen har visat behovet av att säkra kompetensförsörjningen med både undersköterskor och barnomsorgspersonal för att kunna upprätthålla kvaliteten i den kommunala kärnverksamheten, säger Richard Lindforss (M), ordförande i kompetensnämnden.

Utbildning inom vård och omsorg

- Det är fantastiskt att Järfälla startar en egen utbildning inom vård och omsorg. Vi kan erbjuda ett nära samarbete mellan praktik och lärande, vilket bidrar till att säkra kompetensförsörjningen inom vård och omsorg framöver, säger Jenny Wilhelmsson, socialdirektör i Järfälla kommun.

Utbildningen är på gymnasienivå och en betydande del av utbildningen består av APL, arbetsplatsförlagt lärande. Den passar dig som vill arbeta med människor inom äldreomsorg, eller inom social omsorg och LSS.

Redan under utbildningen finns det möjlighet att börja arbeta som timvikarie, och efter avslutad utbildning kan du söka arbete som undersköterska.

Utbildning inom förskola eller fritidsverksamhet

Till hösten 2020 startar även yrkesprogrammet barnskötare/elevassistent med inriktning på att arbeta med barn inom förskola eller fritidsverksamhet. Utbildningen innehåller kunskap om barns utveckling och hur olika miljöer påverkar barnets lärande samt pedagogens roll i att ge barnet trygghet, glädje och stimulans som leder till utveckling och lärande.

Efter avslutad utbildning kan du söka arbete inom förskola eller fritidsverksamhet.

Ansökan

Båda yrkesprogrammen söks via Lärcentrums webbplats. Sista ansökningsdag är den 7 juni 2020. Utbildningarna startar den 3 augusti.

Läs mer om utbildningarna och ansök på Lärcentrums webbsida

Upp