Innehåll

Ny gång- och cykelbana invigd i Skälby

Kommunstyrelsens ordförande Emma Feldman (M) och Joanna Saber, trafikplanerare Järfälla kommun.

Budkavlevägen har anpassats för barnen på Skälbyskolan.
– Att vi ska ha trygga och säkra gång- och cykelvägar i Järfälla är en självklarhet, säger kommunstyrelsens ordförande Emma Feldman (M).

Nu är gång- och cykelbanan på Budkavlevägen invigd och redo för elever att gå och cykla på.

– Att vi ska ha trygga och säkra gång- och cykelvägar i Järfälla är en självklarhet och något vi arbetar väldigt målmedvetet med. Jag är glad över att den här sträckan nu har blivit både tryggare och säkrare för järfällaborna, säger Emma Feldman.

Budkavlevägen saknade en gång- och cykelväg, vilket gjorde att eleverna fick dela vägen med biltrafik. En undersökning visade att många barn har gått och cyklat på gatan för att ta sig till skolan. Därför har vi nu byggt en separering mellan biltrafik och gång- och cykeltrafik vilket ger eleverna en trygg och säker resa från Skälbyvägen till Skälbyskolan längs hela Budkavlevägen. Det här projektet är en del av Järfällas arbete för säkra skolvägar.

Nikoletta Jozsa (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden säger:
– Det känns bra att eleverna i Skälby nu får en säker väg till skolan. För oss i alliansen har det varit viktigt att sätta elevens trygghet i centrum, inte bara när hen är i skolan, utan även på väg till och från skolan. Så jag är glad över att denna säkra skolväg nu finns!

Gång och cyklebanan är 300 meter lång och 3,5 meter bred. Dessutom har ny belysning installerats som täcker hela gatan.

Full fart när förskoleelever på Skälbyskolan invigde gång- och cykelbanan.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp