Innehåll

Ny konsthall i Bas Barkarby

Snart blir Järfälla en kommun med två konsthallar! En konsthall i Bas Barkarby på Bällstaågatan 18/Veddestabron 10 och en konsthall i Jakobsbergs centrum.

Konsthallen i Bas Barkarby öppnar i slutet av april i år. Lördagen den 23 april är det vernissage. Den nya konsthallen kommer att ha fler tekniska förutsättningar.

— Här kommer vi att visa samtida konst och dessutom finns förutsättningar bland annat för projektioner och interaktivitet. Nya verk kan presenteras med hjälp av ny teknik, berättar Karolina Hedström, kultursekreterare och ansvarig för Järfälla kommuns bildarkiv.

Kvinna tittar på utställning

Karolina Hedström, kultursekreterare och ansvarig för Järfälla kommuns bildarkiv.

Fotoutställning om Järfälla

Karolina är curator för den första utställningen som ska visas i Bas konsthall. Utställningen heter Bilder härifrån II och är en fotoutställning med bilder från Järfälla 1959—1979. Utställningen visar många bilder från Barkarby och berättar om en tid av nybyggaranda då det nya Järfälla växer fram. Alla bilderna är hämtade från Järfälla kommuns bildarkiv.

—Just den här utställningen har visats en gång tidigare i Jakobsbergs konsthall. Det här får ses som en fortsättning och en utveckling av den. Fler fotografier från Barkarby kommer att presenteras, fortsätter Karolina.

Konst som visar samtid och framtid

I Bas konsthall är tanken att besökare får undersöka, upptäcka och interagera i rummet. Längre fram planeras spännande konstpedagogik för mindre barn. Fokus blir också att visa konst som speglar samtid och framtid. Bas konsthall kommer även att bjuda in till delaktighet med besökare.

Järfälla kommuns bildarkiv

I dagarna har Järfällas bildarkiv fått en ny hemsida. Är du nyfiken på äldre bilder från Järfälla finns här en stor bildskatt att upptäcka.

Se jarfalla.se/bildarkiv

Del av utställning med fotografier

Delar av utställningen Bilder härifrån II.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp