Innehåll

Ny parkering i Kallhäll - för både bil och cykel

Nu är den nya infartsparkeringen vid Kallhälls station invigd. Parkeringen rymmer 150 stycken platser och precis intill finns 53 stycken cykelboxar och en cykelvårdsstation.

– Jag vet att den verkligen är efterlängtad. Med de här 150 nya parkeringsplatserna kommer det att bli enklare för alla er som ska ta tåget till jobbet eller för att göra något roligt i stan, säger kommunstyrelsens ordförande Emma Feldman (M).

Utöver den rymliga bilparkeringen finns 53 boxar att på ett säkert sätt parkera cykeln i, samt ladda cykeln om du har en elcykel. Dessutom finns här åtta cykelboxar som är anpassade för lastcyklar, de första i Sverige! På cykelvårdsstationen kan du pumpa däcken, spola av cykeln eller fylla på din vattenflaska.

– Eftersom detta är en stor målpunkt för bytesresor är det viktigt med säker parkering och god service för Järfällas cyklister, säger Järfällas trafikplanerare Joanna Saber.

En av platsens nyheter är dock inte särskilt ny.
– Det känns bra att vi äntligen är i mål och det är även roligt att vi kunnat få upp den gamla stationsgaveln igen, säger projektledaren Lena Olby Örnhed.

Stationsgaveln satt tidigare uppe på den gamla stationsbyggnaden i Kallhäll. I och med den nya byggnaden togs gaveln ner och förvarades i ett antal år, men nu är den alltså tillbaka i nära anslutning till Kallhälls station.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp