Innehåll

Ny rekommendation: avstå från besök på äldreboenden i Järfälla

Rekommendationen är ett led i Folkhälsomyndigheten och Region Stockholms senaste beslut att skärpa de allmänna råden i länet, med anledning av att smittspridningen av covid-19 ökar i snabb takt i samhället.

Avstå från inte helt nödvändiga besök

Vi ber er att inför varje planerat besök hos närstående tänka efter - är det ett nödvändigt besök? Kan vi ses på annat sätt? Exempelvis utomhus? Eller höras på telefon eller videosamtal i stället för att träffas inomhus?

Rutiner vid besök

I de fall ett besök sker på äldreboende vill vi påminna om de rekommendationer som kommunen tagit fram utifrån direktiv från Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Smittskydd Stockholm gällande besök:

  • Besök föranmäls och planeras med boendet - ring till avdelningen och meddela när du planerar att komma på besök.
  • Personal möter upp - När du kommer till boendet så ring på klockan, personal kommer och möter dig.
  • Var får vi träffas? - Alla besök sker i den boendes egna lägenhet, ej i de gemensamma utrymmena på boendet. Passa gärna på att träffas utomhus om vädret tillåter!
  • Hur många får komma? - För att undvika trängsel kan max två personer per tillfälle komma.
  • Viktigt med handhygien! - Vid entrén samt vid ingången till avdelningen finns tillgång till handsprit, i den boendes lägenhet finns också möjlighet till handtvätt.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp