Innehåll

Nystart för Järfälla gymnasium ger allt fler sökande

Sedan årsskiftet finns Järfälla gymnasiums högskoleförberedande program i den framväxande stadsmiljön i Barkarby. Med flytten till de nya moderna lokalerna i Bas Barkarby har skolan fått ett lyft och lockar nu fler förstahandssökande elever än tidigare. Här studerar eleverna sida vid sida med näringsliv, kultur och idrott och får fantastiska möjligheter till utveckling och lärande.

Kommunstyrelsens ordförande Emma Feldman (M) och Richard Lindforss (M), ordförande i kompetensnämnden klipper band och förklarar det nya skolområdet i Barkarby invigt.

Kommunstyrelsens ordförande Emma Feldman (M) och Richard Lindforss (M), ordförande i kompetensnämnden klipper band och förklarar det nya skolområdet i Barkarby invigt.

Fredagen den 1 april invigdes Järfälla gymnasiums nya skolområde i Bas Barkarby. Skolans elever bjöds in till en spektakulär invigningsceremoni med tal, ljusshow och uppträdande av skolans egna elever. Kommunstyrelsens ordförande Emma Feldman (M) och Richard Lindforss (M), ordförande i Kompetensnämnden fanns på plats för att klippa band och förklara det nya skolområdet invigt.

– Jag är otroligt glad och stolt över att äntligen få inviga Järfälla gymnasiums nya lokaler i Bas Barkarby. Det som för många år sen började som en vision har nu blivit verklighet när utbildning, näringsliv och kultur möts i den här fantastiska byggnaden. Jag ser fram emot att följa Järfälla gymnasiums utveckling och de synergieffekter och nätverk som kan skapas och växa fram här under lång tid framöver, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande.

– En lång väntan är nu över och gymnasiet har äntligen flyttat in. Verksamheten i Bas Barkarby kommer att präglas av innovation och samverkan, där idéutbyte kan ske och där utbildning möter företagen, säger Richard Lindforss (M), kompetensnämndens ordförande.

En spektakulär ljusshow bidrog till fin stämning under invigningen.

En spektakulär ljusshow bidrog till fin stämning under invigningen.

Det nya skolområdet är beläget mitt i händelsernas centrum nära pendeltåg och buss, och snart även tunnelbanan som ska gå ända fram till Barkarby.

– Med placering i Barkarby befinner sig våra elever i ett nav av företag och organisationer som kopplar till våra utbildningar. Det är en kittlande känsla att få se eleverna på plats, upprymda och förväntansfulla i en av Stockholmsregionens allra nyaste skolor, säger Mariella Augustsson, rektor på Järfälla gymnasium.

Den 26 april kl. 17-19 hålls ett öppet hus för den som är nyfiken på Järfälla gymnasiums lokaler i Bas och de olika programmen. Då ges också möjlighet att träffa lärare och elever från skolan.

Rektor Mariella Augustsson invigningstalar.

Rektor Mariella Augustsson invigningstalar.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp