Gå direkt till sidans innehåll

Öppna förskolorna öppnar för inomhusverksamhet

Från och med måndag den 28 september kommer de öppna förskolorna i Barkarby, Jakobsberg och Kallhäll att återinföra vissa inomhusaktiviteter.

På grund av corona-pandemin har Järfällas öppna förskolor bedrivit sin verksamhet utomhus sedan mars månad 2020. Detta för att i största möjliga mån begränsa smittspridningen. De öppna förskolorna har fått anpassa sig för att enbart genomföra utomhusaktiviteter.

Det finns flera positiva aspekter med att även kunna bedriva förskoleverksamhet inomhus. Det minskar isoleringen och föräldrar som känner sig ensamma i sitt föräldraskap får bättre möjligheter att dela sina frågor och erfarenheter med personal eller med andra föräldrar.

Nu gör vi ett försök för de öppna förskolorna att, med vissa förutsättningar och åtgärder, återigen bedriva inomhusverksamhet från och med måndag den 28 september.

De som vistas på öppna förskolan ska vara friska och symtomfria. Den enskilda förskolan ansvarar för att kommunicera detta på ett tydligt sätt i sina informationskanaler och i sina lokaler.

Ett bokningssystem planeras för att kunna begränsa antalet föräldrar och barn i lokalerna. Detta för att de som vistas i lokalerna ska kunna hålla avstånd till varandra i så stor utsträckning som möjligt. Det ska även finnas goda förutsättningar för att behålla god handhygien i form av god tillgång till handtvätt och handsprit.

Det kommer inte heller att genomföras någon gemensam förtäring i förskolans lokaler. Det innebär även ökad städning och renhållning med tvätt samt spritning av leksaker och öppna ytor varje dag.

Varje enskild förskola planerar sin verksamhet utifrån sina förutsättningar i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vi välkomnar föräldrar och barn till öppna förskolan i Barkarby, Jakobsberg och Kallhäll.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp