Innehåll

Ormbacka utvecklas med nya småhus

I Ormbacka i södra Järfälla utvecklas småhusbebyggelse nära grönområden och kulturlandskap, shopping och kollektivtrafik. Kommun söker nu nästa bostadsaktör som ska ska bidra till utvecklingen av området som förväntas få en trevlig småstadskänsla.

Får som betar.

Ormbacka har vackra omgivningar med gammalt kulturlandskap och betesmarker.

Ormbacka i södra Järfälla ligger på gränsen mellan Skälby och södra Veddesta, någon kilometer från framtida tunnelbanan i Barkarby. Här planeras för den bostadstyp som efterfrågas mest just nu: småskalig bebyggelse med mindre flerbostadshus, en- eller tvåbostadshus samt radhus. Järfälla kommun vill med en markanvisningstävling få fram intressanta, varierade och småskaliga bostäder, gärna i trä, som smälter samman med det omkringliggande kulturlandskapet. Alla bostäder kommer att ha upplåtelseformen bostadsrätt eller äganderätt. Värden som eftersträvas:

  • Trähus
  • Småskalig bebyggelse
  • En- och tvåbostadshus
  • Småstadskänsla

– Ormbacka är perfekt beläget med närheten till natur, affärer, arbetsplatser och kollektivtrafik. De låga husen kommer att bidra med en mysig och trevlig småstadskänsla, men också ha en nära koppling till stadsmiljön runt Barkarby station och till Förbifart Stockholm bara ett par kilometer bort. Det finns idag en stor efterfrågan på villor och radhus i Järfälla och det är glädjande att vi nu kan möta den, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Bostäderna inom området Ormbacka B bidrar till att uppfylla kommunens åtagande enligt Stockholmsöverenskommelsen.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp