Innehåll

Projeket "Cykling utan ålder" startar i Järfälla

Med anpassade elcyklar kan äldre personer skjutsas längre sträckor för att komma ut och uppleva sin närmiljö. Nu söker vi volontärer som gillar att cykla!

Madeleine Enström från Kallhälls mötesplats och Helena Levin från Jakobsbergs mötesplats Mingla testar cyklarna tillsammans med Sven Jansson och Gerda Feltsen.

För att bli volontär behöver du ha god cykelvana, starka ben och bra lokalkännedom. Laddningen på elcykeln räcker 7 mil så det kan bli några mil på en tur. Kanske bär det av till Görväln eller Kallhälls strandpromenad för att njuta av utsikten vid Mälaren.

Projektet syftar till att minska ensamhet hos äldre, och låta personer över 65 år som inte själva kan ta sig runt, få möjlighet att vistas en stund i friska luften och känna vind i håret. Idén kommer från den danska cykelkulturen - ingen oavsett ålder ska gå miste om friheten som cykeln erbjuder.

Anmäl dig till att bli cykelvolontär

Vi startar snart en utbildning för dig som vill bli cykelvolontär. Här får du bland annat lära dig hur den anpassade elcykeln fungerar.

Anmäl ditt intresse här

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp