Gå direkt till sidans innehåll

Så lämnar du anbud till kommunen

Vi får regelbundet synpunkter och frågor av företagare om upphandling och att lämna anbud. Ett av Järfälla kommuns prioriterade områden i näringslivsstrategin är att utveckla och ytterligare förbättra upphandlingsprocessen för företagare. Ett mål är att öka andelen lokala anbud och därför är det viktigt att vi hjälper och stöttar dig som lokal företagare.

Solrosor i Järfälla.

Det ska vara lätt att göra rätt och därför vill vi öppna upp för dialog och ge dig möjlighet att bidra till ytterligare utveckling av kommunens upphandlingsprocess. Därför tar upphandlingsavdelningen och kommunledningskontoret initiativ till att starta en anbudsskola hösten 2021 för att öka förståelsen och kunskapen om lagen om offentlig upphandling. Vi startar därför en anbudsskola hösten 2021 för att öka förståelsen och kunskapen om lagen om offentlig upphandling.

– Vi vill självklart göra det lättare för företagare! Nu testar vi att köra tre tillfällen med anbudsskola i höst. Efter det vill vi gärna utvärdera träffarna tillsammans med deltagande företag och lyssna på vad vi kan förbättra, säger Kerstin Svensson, inköps- och upphandlingsstrateg.

– Det är ett bra initiativ av Kerstin Svensson och alla på upphandling att starta upp anbudsskola till hösten. Många förtag vi möter har frågor och vill göra rätt. Det är klart att vi tillsammans med kommunen ska driva arbetet att förenkla, säger Leif Nyrén, vice vd Järfälla Näringsliv AB.

Det är tre tillfällen planerade och datum satta. Varje omgång blir mellan 1-1,5h och träffarna sker i kommunhuset i Järfälla (beroende på restriktioner kring covid-19), men exakta tider är ännu inte bestämda. Anmälan sker i höst när mer är klart - reservera gärna datum i din kalender.

Datum för anbudsskolan

15 september - Anbudsskolan del 1: om Järfälla kommuns krav i upphandlingar och varför vi ställer har krav.

22 september - Anbudsskolan del 2: lagen om offentlig upphandling (2016:1145), lagen om
valfrihetssystem (2008:962) och Järfälla kommuns politiska beslut som styr upphandlingsavdelningens arbete.

29 september - Anbudsskolan del 3: Hur lämnar du anbud till Järfälla kommun – vi berättar.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp