Gå direkt till sidans innehåll

2020-06-12

Se när nya Neptuniparken invigdes

Neptuniparken, med nya ställen att leka och hänga på, är nu öppen och invigd. "Den här upprustningen är en del av kommunens fortlöpande arbete med att göra Järfälla tryggare och vackrare", säger tekniska nämndens ordförande Marcus Gry (M).

Den 11 juni förklarades parken invigd av tekniska nämndens ordförande Marcus Gry (M), Järfälla kommuns projektledare Dan Hellström, byggledare Lars Hellman och Björn Wahlstedt från kommunens entreprenör Cubile.

Parkens renovering bestod i huvudsak av ny lekutrustning samt nya gräsytor och planteringar. Parkens lekplats har bland annat fått ett mäktigt tillskott i form av en stor rymdraket. Namnen på de intilliggande gatorna i Skälby har nämligen rymdtema, ett tema som alltså också gäller parken.
– Jag hoppas att många barn ska finna det stimulerande då leken har en fundamental och viktig roll i våra barns utveckling, säger Marcus Gry.

Fortsätt att hålla distansen

Sommaren är här och vi välkomnar alla till parken. Men det är inte vilken sommar som helst och Marcus Gry passar på att nämna ett par viktiga saker att tänka på.
– Vi är många som kommer att semestra hemmavid i sommar på grund av den rådande situationen med pandemin. Jag vill fortsätta uppmana till att tvätta händerna och att upprätthålla en social distansering.

Se filmen där parken invigs

På grund av pandemin hade vi inte möjlighet att bjuda in allmänheten till invigningen av den nya Neptuniparken. Vi bjuder istället på en film som visar bandklippningen och som ger ett smakprov på vad parken har att erbjuda.

Upp