Gå direkt till sidans innehåll

2020-07-03

Sommarjobbarna fick besök

Emma Feldman och Richard Lindforss träffar sommarjobbande trygghetsvärdar i Viksjö.

Emma Feldman och Richard Lindforss träffar sommarjobbande trygghetsvärdar i Viksjö.

Under sommaren erbjuder Järfälla kommun ett stort antal sommarjobbsplatser inom olika verksamheter. Den pågående pandemin har gjort att jobb inom äldrevården uteblivit, och andra jobb har därför tillskapats för att kunna erbjuda det antal platser som planerats. Ungdomarna har dessutom utbildats speciellt för att kunna svara på allmänhetens frågor om Covid.

Under torsdagen besökte kommunstyrelsens ordförande Emma Feldman (M) och kompetensnämndens ordförande Richard Lindforss (M) ett antal olika arbetsgrupper inom kommunens sommarjobbsverksamhet. Bland annat miljögruppen i Kallhäll, Sportoteket på Söderhöjden och trygghetsvärdarna i Viksjö.

– Jag är mycket glad och stolt över att vi lyckades få fram alla platser som budgeterats för, trots att förutsättningarna ändrades så kraftigt under våren. Dessutom lyckades vi tillföra extra platser vilket gör att vi nu kan erbjuda 450 ungdomar jobb istället för de planerade 350, säger Richard Lindforss.

Sommarvärdar

Nytt för i år är att de sommarjobbande ungdomarna även har utbildtads i ett slags sommarvärdskap som innebär kunskaper om pandemin och vad man bör göra för att hindra smittspridning. Här ingår även möjligheten att tipsa om vad man kan göra i Järfälla i sommar, eller om hur man kontaktar kommunen på bästa sätt.

– Det var fantastiskt trevligt att få träffa ungdomarna som var ute idag. De fyller alla funktioner för att bidra till ett trevligare Järfälla. Dessutom så är det bra att de har fått utbildning om Corona för att kunna assistera allmänheten i eventuella frågor. Det är viktigt att inte glömma den pågående epidemin under sommaren utan fortsätta att se till att hålla avstånd, säger Emma Feldman.

Upp