Gå direkt till sidans innehåll

2020-10-13

Sprängningar vid Majorsvägen i Barkarbystaden

I morgon onsdag den 14 oktober klockan 9 börjar den första sprängningen och borrningen vid Majorsvägen/Herculesgatan ut mot fältet i Barkarbystaden. Det är arbetet med att förlänga Majorsvägen som pågår.

Sprängningarna görs 1-3 gånger per dag i cirka 2-3 veckor. Under veckorna 42, 43 och 44 kommer det att vibrera och låta från marken vid sprängning. Det är förlängningsarbetet av Majorsvägen som pågår och beräknas vara klart vid årsskiftet. Denna vecka kommer även ett arbete med borrning att ske fram till kl 19.

Det kommer att låta och du som bor närmast kan känna vibrationer i marken. Sprängningarna kommer att vara inom ljudgränsen och samtliga hus som kan påverkas är besiktigade och har vibrationsmätare. Innan varje sprängning kommer tre signaler att ljuda.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp