Innehåll

Stäket populärt bland nya företag

Järfälla har sedan 2019 utvecklat Stäkets verksamhetsområde som främst vänder sig till företagare verksamma inom industri, kontor och handel. Skärningspunkten mellan E18 och Rotebroleden ger ett perfekt kommunikationsläge. Utvecklingen av området pågår, men redan har ett 20-tal företag etablerat sig i området.

Fredrik Brehmer är Sverigechef på företaget Talli

Fredrik Brehmer, Sverigechef på Talli.

Vi har träffat Fredrik Brehmer, Sverigechef för Talli, ett finländskt bolag som bygger och utvecklar flexibla verksamhetslokaler.
– Vi är väldigt nöjda med vår etablering i Stäket. Vi vill befinna oss där företagen rör sig, och tillgängligheten i Järfälla är exceptionellt bra, med närhet till både E18, E4, Arlanda och Stockholm. Att sedan Järfälla är en kommun i stark tillväxt med ett blomstrande näringsliv är såklart en bonus, säger Fredrik.

Bra efterfrågan i hela Mälardalen

Tallis verksamhetslokaler i Stäket är så kallade köpeslokaler, en form av ”bostadsrätt” för företag. Talli vänder sig framför allt till mindre företag med ett fåtal anställda, men även som depålokaler för större företag. Merparten är verksamma inom bygg och installation. Och marknaden tycks uppskatta konceptet.

En av Tallis fastigheter, i Stäkets verksamhetsområde.

– Det finns en stark efterfrågan, inte bara i Stockholmsområdet utan i hela Mälardalen. Vi är intresserade av ytterligare etableringar i regionen och har enbart goda erfarenheter av samarbetet med Järfälla kommun, allting fungerade snabbt och smidigt, säger Fredrik.

Anmäl intresse för ytterligare enstaka tomter

Förutom Talli så har flera nya aktörer etablerat sig i Stäket, vilket vi även berättat om i tidigare nyhetsbrev. Bland andra företag inom bilförsäljning och - service, logistik, batteriteknik och säkerhetssystem. Utvecklingen av området fortsätter på båda sidor om Rotebroleden och det finns fortfarande enstaka tomter som kommer att komma ut på marknaden vid rätt tillfälle. Om du är intresserad kan du anmäla dig för kommande markförsäljningar hos Järfälla kommun här:

Mark för exploatering - Järfälla kommun

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp