Gå direkt till sidans innehåll

Studentvecka på Järfälla gymnasium

Måndag 7 juni till torsdag 10 juni firar eleverna i årskurs 3 studenten. På grund av rådande restriktioner är firandet uppdelat klassvis under fyra dagar. Järfälla gymnasium tar avstånd från det utökade firandet som skett på den allmänna parkeringen efter utspringet, och uppmanar familj och vänner till studenter att visa hänsyn till sin omgivning.

Uppdatering 2021-06-09

Järfälla gymnasium vill först och främst TACKA alla er som deltagit hänsynsfullt vid skolans organiserade studentfirande. Detta har bidragit till fyra fantastiska avslutningar på skolans område.

Järfälla gymnasium uppmanar allmänheten att ställa upp på skolans organiserade studentfirande. De familjer och vänner som önskar genomföra ett utökat firande ombeds göra det på annan plats som inte är kommunens allmänna parkering precis bredvid skolan. Det utökade firandet behöver också genomföras på ett sådant sätt att inte andra blir drabbade.

Skolan tar ansvar för det organiserade studentfirandet som sker på skolans område. Familjer och vänner behöver ta ansvar för sitt studentfirande och visa hänsyn till sin omgivning.

Vaska dryck, ägg, mjöl, fyrverkerier, bengaler, brandsläckare tillhör inte ett studentfirande och behöver upphöra omedelbart på allmän plats.

/Mariella Augustsson, rektor Järfälla gymnasium

Så går studentfirandet till

Skolan har planerat firandet noga för att det trots pandemin ska bli en minnesvärd dag för eleverna. Studentlunch med klasskamrater och mentorer, rektors tal och utspring är några av punkterna under dagen.

Varje elev får bjuda med två anhöriga till utspringet, som även kommer att fotograferas och filmas för att kunna upplevas vid senare tillfälle för de som inte kan vara med på plats.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp