Innehåll

Svinn till vinn - en matsmart föreläsning

Välkommen på föreläsningen om hur vi kan bli matsmarta för plånbok och miljö - som vänder sig till dig som är intresserad av att minska ditt matsvinn.

Richard Tellström, från SVT:s "Historieätarna", kommer och pratar om det svenska matsvinnets historia, hur människor försökt minska spillet genom att lagra förnuftigt och äta i säsong. Sedan kommer även Järfällas prisbelönta kock, Anna-Karin Ris som tilldelades Årets förskolekök 2022 vid White Guide-Junior galan.

Innan föreläsningar kickar igång bjuds du på smakprov som är tillagade av typiska matsvinnsråvaror. Därefter delar föreläsarna med sig av kunskap och inspiration om varför vi äter som vi gör samt ger praktisk vardagsnära inspiration i köket.

Föreläsningen genomförs i samarbete med preventionsenheten, enheten för hållbar utveckling samt kostkonsulter.

Läs mer om föreläsningen och anmäl dig här.

Familj som handlar mat.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp