Gå direkt till sidans innehåll

Tillfällig avgiftsbefrielse för uteserveringar

Järfälla kommun tar bort avgiftskostnaden för uteserveringar och kiosker fram till den 30 juni 2020.

Coronavirusets spridning, och de rekommendationer som finns för att minimera smittspridningen, innebär att restauranger, kiosker och caféer drabbas hårt ekonomiskt på grund av minskade intäkter och färre besökare. Det rådande läget har gjort att kommunen tidigare beslutat om tillfälliga näringsfrämjande åtgärder för Järfällas företag, och som ytterligare ett led i detta tas avgiftskostnaden för uteserveringar och kiosker bort till och med den 30 juni 2020.

– Många caféer och restauranger har drabbats hårt av coronavirusets framfart under våren. För att hjälpa dem att ta sig igenom krisen så har vi beslutat att minska de kostnader som de har för uteserveringarna, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande.

Ett krav för att erhålla den tillfälliga avgiftsbefrielsen är att rekommenderat avstånd mellan borden gäller och att trängsel i övrigt motverkas. Det kan handla om att möblera om eller på annat sätt skapa utrymme.

– På detta sätt ger vi järfällaborna en möjlighet njuta av sommaren på en uteservering samtidigt som vi säkerställer att krögarna får chans att minimera smittorisken för deras kunder, säger Marcus Gry (M), ordförande i tekniska nämnden.

För att få avgiftsbefrielse behöver verksamheterna skicka in en ny ansökan och söka tillstånd hos polisen. Beslutet gäller retroaktivt från den 1 april 2020.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp