Gå direkt till sidans innehåll

2020-10-05

Trygghetskameror sätts upp i centrala Jakobsberg

Samarbetet mellan Järfälla kommun och Polisen fortsätter. Nu har två trygghetskameror satts upp i centrala Jakobsberg. Användandet av kameror är en del av 77-punktersprogrammet för ökad trygghet i Järfälla.

Kommunen har i samarbete med Polisen prioriterat behovet av ökade trygghetsinsatser vid Jakobsbergs stationsområde. Platsen har bland annat identifierats som en öppen drogscen och har därför behov av ökade trygghetsinsatser. Kamerabevakning ses som en åtgärd som kan förstärka ordningshållande och skapa trygghet.

Att installera trygghetskameror på otrygga platser är en del av 77-punktsprogrammet för trygghet och säkerhet i Järfälla kommun.

– Det här är en viktig insats och ytterligare ett steg mot ett tryggare Järfälla. Kameror som komplement till en ökad närvaro av till exempel ordningsvakter, poliser och väktare ska förhoppningsvis bidra till att vi får bort droghandeln i Jakobsberg. Målsättningen är att alla ska känna sig trygga i Järfälla, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Från polisens sida vill vi minska narkotikahandeln, ordningsstörningar och våldsbrott på platsen. Vi ser även att kamerorna kan bidra till en ökad trygghet, säger Ida Dehnisch, kommunpolis i Järfälla.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp