Gå direkt till sidans innehåll

Tunnelbaneuppgång vid Veddestavägen

Arbetet är i gång med det som ska bli en tunnelbaneuppgång i Veddesta industriområde, vid Veddestavägen (nära gamla Veddesta centrum).

Nu bygger Nya tunnelbanan en stabil stödkonstruktion, så kallad spont, för att kunna gräva bort massor och förhindra att vatten och jord tränger in. Arbetet med sponten utförs fram till slutet av mars och pågår vardagar, lördagar och söndagar kl. 07–19.

Ljud i närområdet

Borrning för spont och andra maskinljud kan komma att höras, men vi förhåller oss till miljödomens bullervillkor. Så småningom kommer vi att spränga bort berg för att kunna bygga biljetthall och rulltrappsschakt under mark.

Sprängningar

Nya tunnelbanan arbetar på flera platser samtidigt mellan Akalla och Barkarby. Sprängning kan därför ske varje dag och även flera gånger samma dag, helgfria vardagar och helgfria lördagar. Söndagar och helgdagar sker inga sprängningar.

Nya tunnelbanan

Utvecklingen i Barkarby

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp