Innehåll

Två nya utegym för alla åldrar

Dan Engstrand, kommunalråd (M).

Välkommen till våra nybyggda utegym i Kallhällsparken och i parken vid Vattmyraskolan. Två platser där både atleter och pensionärer kan träna i den friska luften.

– Jag är väldigt glad över att kunna inviga de här utegymmen, säger Dan Engstrand, kommunalråd (M).

Lagom till valborgshelgen är de nybyggda utegymmen nu öppna för allmänheten. Under året har kommunen även byggt utegym i Berghemsparken, vid Skälby banväg och vid Grönvreten. Nu finns sexton kommunala utegym i Järfälla. Satsningen är ett sätt att ge Järfällabor fler lättillgängliga möjligheter till motion och träning.

– Det senaste året har visat på behovet för Järfällabor av alla åldrar och med olika förutsättningar att kunna träna och motionera utomhus. Vi har sett att användningen av utegymmen vuxit explosionsartat och det känns därför extra kul att kunna utöka utbudet av friskvård till kommuninvånarna, säger Dan Engstrand.

Anpassade för ett aktivt åldrande

De båda utegymmen erbjuder en stor variation av övningar för både ung som gammal. För dig som är lite äldre finns 15 anpassade övningar som tränar allt från dina vader till ditt minne. Övningarna består exempelvis av handledsträning, höftfjäder, en fingerstege, balansräcke, bänkträning, memory och en serpentinbana.

För alla åldrar finns armgång, battle ropes, sit ups-bänk, step up, ringar, en hinderbana och mycket mer.

Kallhällsparken.

Utegymmet vid Vattmyraskolan.

Dan Engstrand, kommunalråd (M).

Hitta hit

Kallhällsparken

Några minuters promenad från Kallhälls station ligger den öppna Kallhällsparken. Ett stenkast bort från ankdammen hittar du utegymmet.

Vattmyraskolan

Bakom Vattmyraskolan från Hästskovägen hittar du en park och där också det nya utegymmet.

Utegym i Järfälla

Här hittar du Järfällas kommunala utegym


Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp