Gå direkt till sidans innehåll

2020-04-24

Unga röstar fram sommaraktiviteter

Unga Järfällabor, 13-20 år, får genom röstning chans att påverka sommarens utbud av aktiviteter. Förslagen de kan rösta på har lämnats in av unga och handlar bland annat om konserter, mat, spel, poesi och idrottsturneringar. De vinnande förslagen kommer att genomföras inom projektet 250K - Ung demokrati under sommaren.

Efter avslutad omröstning kommer ungdomar som arbetar med projektet 250K – Ung demokrati att para ihop de vinnande förslagen med demokratiutvecklande aktiviteter.

– Jag tror det är viktigt att visa våra ungdomar att sommaren inte är inställd, utan att det faktiskt finns en framtid även på lite kortare sikt. Att vi dessutom kan göra detta inom ramen för vårt arbete med demokratiutveckling känns extra bra, Torsten Friberg (C), ordförande i kultur-, demokrati- och fritidsnämnden.

De aktiviteter som röstas fram kommer att anpassas utifrån Folkhälsomyndighetens riktlinjer angående coronaviruset. Även röstningsprocessen, som från början skulle ha genomförts med röstkort och vallokaler, har ändrats och sker nu istället digitalt på Järfälla kommuns webbplats. Den inplanerade vinstceremonin där de vinnande förslagen ska annonseras kommer också att bli ett virtuellt evenemang.

Om projektet 250K – Ung demokrati

Projektet 250K- Ung demokrati är ett projekt som värnar demokratin mot våldsbejakande extremism genom att visa unga att demokratiska vägar är vägen att gå om man vill vara med och bestämma och tycka till i samhället. 250K står för 250 000 demokratiska idéer i Järfälla och heter så för att unga övar sig i demokrati genom att lämna in förslag och rösta om hur 250 000 kronor ska fördelas mellan aktiviteter som uppmärksammar demokratin. Projektet drivs av Järfälla kommun och är finansierat av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF).

Här kan du rösta på en sommaraktivitet

Upp