Innehåll

Upptäck Järfälla, på Minecraft!

Nu kan du ladda ner en Järfällavärld och sväva dig fram till Görvälns slott, åka pendeltåg eller strosa längs Mälaren i datorspelet Minecraft.

Det är kommunens kart- och GIS-avdelning som ligger bakom projektet. Syftet är att öka barns intresse för kartor och samhällsbyggnad.

– Vi insåg att allt data som behövs (3D-terräng, bilvägar, sjöar, byggnader, marktyper, broar, tunnlar, järnväg etcetera) redan fanns tillgängligt hos oss på kart- och GIS-avdelningen, säger systemutvecklaren Ken Karlsson.

Han fortsätter.

– Vi vill möjliggöra för den yngre generationen att intressera sig för samhällsbyggnadsprocessen. Detta skulle förslagsvis kunna ske genom att den särskilda skollicensen av Minecraft kan användas i skolorna i något projekt eller tävling.

Ladda ner och prova

Du som spelar Minecraft på PC eller Mac kan ladda ner och sedan spela i Järfällavärlden på Minecraft. Instruktioner finns i ett textdokument som ingår i nedladdningen. För närvarande fungerar Järfällavärlden endast i offline-spelläget.

Filen är 163 MB stor hoppackad och cirka 2 GB uppackad.

Ladda ner Järfällavärlden till Minecraft

Problem med länken?
Testa att öppna länken i en ny flik eller ett nytt fönster.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp