Innehåll

Upptäck nya aktiviteter genom Fritidschecken

Alla barn och unga ska ha möjlighet att hitta en fritidsaktivitet som passar dem. Därför har Järfälla kommun nu infört Fritidschecken, vilket ger möjlig­het att delta i en fritidsaktivitet till en lägre kostnad.

Fritidschecken har nu lanserats och ger alla barn och unga 7–19 år som är skrivna i Järfälla, möjlighet att delta i fritidsaktiviteter till en lägre kostnad.

Fritidscheckens belopp är 400 kronor och går att använda till en fritidsaktivitet. Mål­sättningen är att höja beloppet under 2022.

– En aktiv fritid bygger självkänsla hos barn och ger kompisar från andra kom­mundelar. Fritidschecken är en förebyg­gande satsning för att motverka gängbild­ning och erbjuda roliga fritidsaktiviteter, säger Lennart Nilsson (KD), kommunalråd.

I dagsläget är ett tjugotal föreningar anslutna till Fritidschecken, framför allt inom idrott men det finns även friluftsfören­ingar och kulturföreningar samt möjlighet för fler fritidsföreningar i nära framtid.

Läs mer om vilka föreningar som finns samt hur du ansöker här

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp