Gå direkt till sidans innehåll

Utökat väktaruppdrag med trygghets­nummer

Som en ytterligare insats för att öka tryggheten i Järfälla kommer väktare att röra sig i hela kommunen under eftermiddagar, kvällar och nätter. Järfällabor har dessutom möjlighet att prata med väktarna via ett nytt trygghetsnummer.

Fyra väktare fördelade på två bilar rör sig runt i kommunen under söndagar till torsdagar klockan 16–00 samt fredagar till lördagar klockan 16–02. Väktarna ska bidra till ökad trygghet genom närvaro, rapportering samt agerande på samtal till trygghetsnumret.

Trygghetsnumret, som öppnade den 21 oktober, är till för alla i Järfälla som känner otrygghet. Numret är 010-210 94 44 och är öppet under den tid väktarna är i tjänst.

– Vår målsättning är att alla i Järfälla ska känna sig trygga oavsett tid och plats. De patrullerande väktarna kommer att bidra till att öka tryggheten i hela Järfälla och trygghetsnumret blir en tillgång för alla Järfällabor som känner sig otrygga, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp